Hírek

Canon természetfotó pályázat

Pályázati feltételek:  

1. A Canon Hungária Kft. (székhely: Canon Hungária KFT. 1031 Budapest, Záhony u. 7.) fotózás szerelmeseinek fotópályázatot hirdet. A pályázatra olyan képeket várunk, amelyeken a természet a kép fő témája.  

2. A pályázatokat a canon.fotopalyazat@gmail.com e-mail címre elküldve lehet jelentkezni 2016. 10. 26-án 23.59-ig. A résztvevők fejenként összesen 5 db releváns képpel jelentkezhetnek, amennyiben rajongói a Canon Magyarország Facebook oldalának. A beküldött képek közül a legjobbakat a Canon Magyarország Facebook oldalán egy fotóalbumban közzéteszi. 

3. Az albumba kizárólag azok a képek kerülhetnek be, melyek a Canon Hungária munkatársai a témának megfelelőnek, relevánsnak tartanak, valamilyen formában a megjelenik a természet, és nem merül fel kizáró ok. A képek kiválasztásánál esztétikai szempontok is szerepet játszanak, melyek az objektív megítélés hatáskörén kívül esnek. 

4. A Canon Magyarország Facebook oldalán a pályázati album a pályázatra beküldött, és annak megfelelő képekkel minimum hetente 1 alkalommal frissül.  

5. A pályázók kizárólag saját maguk által készített digitális felvétellel pályázhatnak, amelyek felett teljes szerzői és felhasználási joggal rendelkeznek. A fotópályázatra szánt képeket .jpg formátumban, várják a szervezők, a kép hosszabbik oldala minimum 3000 pixel kell, hogy legyen. A nevezésükkel a pályázók elismerik, hogy a beküldött fotók felett korlátlan felhasználási joggal rendelkeznek, az nem sérti harmadik fél jogait.  

6. A Canon Hungária kizárólag olyan fotókat bírál el publikálásra, amelyek tartalmazzák az exponálás paramétereit rögzítő EXIF-információkat is. A beküldött képeket az alapvető képjavítást meghaladóan (kontraszt, telítettség, fényerő, gradációs görbe, színegyensúly) nem lehet módosítani, ugyanakkor a képkivágással a pályázók szabadon élhetnek.  

7. A kép mellé a következő adatokat várjuk a pályázóktól:  

§ a pályázó neve,  

§ a képek címe,  

§ képek exif adatai (rekesz, idő, iso)  

8. 8 nyertes kép kerül kiválasztásra a Canon Hungária által dedikált zsűri révén. A nyertes fotók készítőiének nyereménye: kinyomtatott fotóik kiállításra kerülnek a november 8-án megnyíló „Az év természetfotósa” tárlaton a Magyar Természettudományi Múzeumban. 

9. A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a Canon Hungária Facebook oldalán a képek megjelenjenek.  

10. A Canon Hungária Kft. alkalmazásában álló és más, a fotópályázat koncepciójának kidolgozásában és megvalósításában közreműködő személyek és közeli hozzátartozóik nem vehetnek részt a fotópályázatban.  

11. A Canon Hungária Kft. a változtatás jogát fenntartja.  

Határidők, időpontok, helyszínek:  

A fotók beérkezése – 2016. október 13. - 2016. október 26. 

Eredményhirdetés – 2016. november 2.  

Eredményhirdetés Facebookon, nyertesek kiértesítése – 2016. november 2. 

Az év természetfotósa kiállítás – 2016. november 8.    

Canon természetfotó pályázat