Hírek

Fotóhónap 2017 - Pályázati felhívás

Fotóhónap 2017 - Pályázati felhívás

A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2017-ben tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Fotóhónap fesztivált. A rendezvénysorozat az elmúlt évek során a magyar fotográfiai élet szerves részévé vált. Kiemelt célja, hogy a fotográfia tartalmi és eszközbeli sokszínűségére rámutasson és népszerűsítse nemcsak a szakmai fórumokon, hanem a vizuális művészetek iránt érdeklődő közönség körében is. A Fotóhónap fesztivál 2012-ben csatlakozott a European Month of Photography (EMOP)  szervezethez, amely az európai fővárosok fotófesztiváljait fogja össze. Ezért a szervezet 2017-ben az EMOP-val együttműködve valósítja meg programjait, hogy a Fotóhónap 2017-et bekapcsolja az európai vérkeringésbe.

A Magyar Fotóművészek Szövetsége pályázatot hirdet a Fotóhónap 2017 koncepciójának kidolgozására. A  pályázónak kell kijelölnie a Fotóhónap 2017 tematikáját, szinopszist kell készítenie a rendezvény központi eleméről, a Szövetség által megrendezésre kerülő kiállítás(ok)ról, valamint vázolnia kell az együttműködési stratégia tervét a hazai múzeumokkal, galériákkal, alternatív kiállító terekkel és az EMOP-val.

A pályázat kiírója és lebonyolítója: a Magyar Fotóművészek Szövetsége (1065 Budapest, Nagymező utca 20.)

Pályázhat minden olyan természetes személy vagy csoport, aki jártas a kortárs képző- és fotóművészetben és rendelkezik kiállítás-rendezői gyakorlattal. Többes kurátori pályázat esetén meg kell jelölni a vezető kurátor személyét.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

-          A pályázó(k) szakmai önéletrajzát, különös tekintettel az eddigi kurátori tevékenységekre

-          A Fotóhónap 2017 tematikájának bemutatását, a választás indoklását

-          A partnerekkel való együttműködési stratégia részletes tervét

A pályázat beadási határideje: 2017. január 29.

A pályázati anyagokat kizárólag elektronikusan, PDF formátumban fogadjuk el, amelyet az info@fotomuveszek.hu e-mail címre kell elküldeni.

A pályaművek beadási határidejét követő 15 munkanapon belül szakmai bizottság előtt zártkörű prezentációra kerül sor a Magyar Fotóművészek Szövetségének székhelyén. A bizottság kizárólag azokat a pályázókat hívja be a prezentációra, akiknek a pályaművét gazdasági és logisztikai szempontból megvalósíthatónak tartja, szakmai szempontból pedig nemzetközi viszonylatban is relevánsnak ítéli meg.

Fotóhónap 2017 - Pályázati felhívás
Forrás