News

Sony World Photography Awards
Free to enter and open to all photographers, the awards’ are an authoritative voice in the photographic industry, with the power to shape the careers of its winning, shortlisted and commended photographers.
Read more
Olympus Global Open Photo Contest
Olympus contributes to society by making people’s lives healthier, safer, and more fulfilling all around the world. In line with these contributions, the Olympus Global Open Photo Contest 2016-17 will feature the following four categories.
Read more
No items found.
No items found.
No items found.

Grant

Photography scholarship
Read more
Apply
Now

Association
of Hungarian
Photographers

Rólunk

Tagok

Hírek

A 2017-es Közgyűlés határozatai
A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2017. évi rendes közgyűlése 2017. április 8-án az Országos Széchényi Könyvtár Dísztermében lezajlott, amely ülésen az alábbi határozatok születtek:
Olvass tovább
Angliai ösztöndíj művészeknek és kreatív szakembereknek
A University of Bedfordshire pályázati felhívása művészek és kreatív szakemberek számára angliai kollaboratív művészeti programban való részvételre.
Olvass tovább
Fotópályázat: A városom
A városok egyre fontosabb szerepet játszanak az életünkben. Városokban élünk, ott dolgozunk, ott pihenünk, ott töltjük a szabadidőnk. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (European Environment Agency, EEA) fotópályázatot hirdet „A városom” címmel, és a fényképek segítségével örömmel osztja meg az általunk átélt pillanatok üzenetét.
Olvass tovább
MFSZ 60
A Magyar Fotóművészek Szövetsége idén ünnepli megalakulásának 60. évfordulóját, aminek apropóján új fotográfiai ösztöndíjat hoz létre, kutatás-sorozatot indít el, és honlapját is megújítja a szervezet.
Olvass tovább
Tagfelvétel
A Magyar Fotóművészek Szövetsége tagfelvételt hirdet, a jelentkezés határideje október 31. A Szövetségbe történő tagfelvételt írásban kell kérelmezni. A felvételről egyéni elbírálás alapján a tagfelvételi bizottság dönt.
Olvass tovább
A Szövetség új életmű-díjasai
A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2017. évi közgyűlésén kiemelkedő fotóművészeti tevékenységük elismeréseként Baki Péter elnök Életmű-díjat adott át Haris László, Tóth György és Zsila Sándor fotóművészeknek. A díjazottaknak szívből gratulálunk!
Read more
Fotósarok
Cegléden, a Központi Könyvtárban egy kötetlen, baráti beszélgetésre, vetített képes előadásra invitálja Önt a Fotósarok, ahol fotóművészek vitatják meg a fotográfiai aktuális kérdéseit, mesélnek munkásságukról.
Read more
Jelentőségteljes helyek - Zeiss Fotográfiai Díj
A pályázat keretében magánszemélyek különleges helyekről készült fotókkal 12.000 euró értékű Zeiss lencsékre, 3.000 euró utazási támogatásra és londoni utazásra pályázhatnak.
Read more
Közgyűlés 2017
A Magyar Fotóművészek Szövetsége évi rendes közgyűlését 2017. április 8-án 9:30 órától tartja az Országos Széchényi Könyvtár Dísztermében.
Read more
Támogatás kérése
Idén is azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy ajánlja fel személyi jövedelemadója 1 %-át a Szövetség működése és céljainak megvalósítása érdekében. Magyar Fotóművészek Szövetsége Adószám: 18057461-2-42 A segítséget előre is köszönjük!
Read more
Fotósarok
Cegléden, a Központi Könyvtárban egy kötetlen, baráti beszélgetésre, vetített képes előadásra invitálja Önt a Fotósarok, ahol fotóművészek vitatják meg a fotográfiai aktuális kérdéseit, mesélnek munkásságukról.
Read more
Varázslatos Magyarország
A Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft. kiírja a Varázslatos Magyarország természetfotós pályázatát, amelynek alapvető célja, hogy népszerűsítse országunk nemzeti parkjainak csodálatos adottságait, természeti szépségeit.
Read more
Az Év Városi Fotósa 2016
A díjra a városi környezetet bemutató, a városi élet gazdaságát és diverzitását ünneplő fotókkal lehet nevezni.
Read more
Over The Lens fotópályázat
A pályázatra olyan fotókat, fotómontázsokat, fotósorozatokat várnak, amelyek a pécsi születésű Victor Vasarely által képviselt vizuális gondolkodást, illuzionista látásmódot tükrözik.
Read more
A kortás magyar fotóművészet új arcai
Papp Elek, Öveges László, Király László György és Sallai László munkái.
Read more
Olympus globális fotópályázat 2016-2017
A pályázat keretében magánszemélyek fotóval 1 millió jenre és Olympus fényképezőgépre pályázhatnak.
Read more
Dobogókői élményem fotópályázat
A pályázat célja, hogy a fotósok lencséjén keresztül is minél több emberrel megismertessük Dobogókő és környékének szépségeit, a kirándulás örömét, a természet megismerésének élményét.
Read more
Canon természetfotó pályázat
A Canon Hungária Kft. a fotózás szerelmeseinek fotópályázatot hirdet. A pályázatra olyan képeket várunk, amelyeken a természet a kép fő témája.
Read more
111 éves a Fridrich fényírda című emlékkiállítás
1905-ben nyílt meg Szentes központjában, a Görög Udvar területén Fridrich János fényképész mester önálló napfény műterme.
Read more
Kitüntetések március 15-én
A Magyar Fotóművészek Szövetsége kitüntetett tagjai 2017. március 15. alakalmából. A díjazottaknak szívből gratulálunk!
Read more
Fotóhónap 2017 - Pályázati felhívás
A Magyar Fotóművészek Szövetsége pályázatot hirdet a Fotóhónap 2017 koncepciójának kidolgozására.
Read more
Szent ég alatt - Tám László könyvbemutatója
Nem akármilyen előzmények után, 12 évnyi gyűjtőmunka, hat szentföldi zarándokúton több ezer fotó elkészítését követően Tám Lászlónak összeállt a biblia fotóalbuma. A szent ég alatt című kötetben több száz képen kelnek életre a szakrális helyek.
Read more
Prima Primissima
Idén Benkő Imre nyerte a Prima Primissima díjat, Magyar képzőművészet kategóriában. Elismeréséhez szívből gratulálunk!
Read more
Fotográfiai ösztöndíj 2017
A Magyar Fotóművészek Szövetségének ösztöndíj bizottsága (Baki Péter, Czigány Ákos, Gerhes Gábor, Tillmann József és Vékony Dorottya) 2016. november 25-én elbírálta a pályázati felhívásra beérkezett anyagokat.
Read more
Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya meghirdeti a Magyar Sajtófotó Pályázatot. A hagyományokhoz híven a pályázatra elsősorban a hazai és határon túli sajtó munkatársainak jelentkezését várjuk.
Read more
PH21 Galéria - Feminin/Maszkulin nemzetközi fotókiállítás
A PH21 Galéria pályázatot hirdet csoportos kiállításon való részvételre, melynek címe: Feminin/Maszkulin. Minden olyan alkotó munkáját várjuk, aki érdekel a téma, és a PH21 Galérián keresztül szívesen osztaná meg alkotásait.
Read more
Nikon Fotóverseny 2016
A Nikon Photo Contest 2016-2017 fotóverseny- és videókategóriában bármilyen digitális eszközzel rögzített munka benyújtható, beleértve az okoseszközökkel készítetteket is, valamint a 6-180 másodperc hosszúságú videókat.
Read more
Sony World Photography Awards 2017 – Nemzetközi fotópályazatok
A World Photography Organisation pályázati felhívása nemzetközi fotóversenyén való részvételre a Sony World Photography Awards elnyerése érdekében.
Read more
Az út szava
A Kepesita Collection idei, 2016-os pályázatára olyan kortárs művészeti alkotásokat vár bármilyen médiumban – festmény, grafika, szobor, installáció, fotó, film, multimédia stb., – amik az ’Út szava’ témakörét járják körül.
Read more
Elhunyt Tóth István Érdemes művész, fotográfus
Kilencvenhárom éves korában elhunyt Tóth István Érdemes Művész és Balázs Béla-díjas fotográfus, a Magyar Fotóművészek Szövetségének alapító és egyben legidősebb tagja. Cegléd város és a Magyar Fotóművészek Szövetsége saját halottjának tekinti.
Read more
Közel hozzuk a természetet
Közel hozzuk a természetet – ez kifejezi kreatív és meditatív fényképezésünket, mely során önmagunkhoz is közelebb kerülünk. Nem rohanó tempóban, teljesítmény-kényszer hatására fényképezünk, hanem elmélyülten, témánkra koncentrálva ...
Read more

Kapcsolat

Archívum

Ösztöndíjak

Kiállítások,
Események